Friday, September 25, 2009

20092009 dan Raya

Posted by irnasofia at 10:38 AM 2 comments Links to this post
salam~
selamat hari raya ke-?
salam lebaran,huhu..

masih dalam keadaan penat.penat penat penat
penat+letih=petih
skarang di famili semua tengah menuju ke terengganu.nk hntar menantu.
irna?
dok umah layan internet n tengok tv.
bkan mak tak kasi pergi, tapi irna yang malas nak pergi.
jauh jauh jauh~
alasan?
nak baca buku..[in bracket]
eem,
btw,
irna dah dapat anak sedara~
huhuhu..masyuk2
dilahirkan pada hari raya first..
and DOB dia chantek..
20.09.2009.
nice kan?
pic blum di uploadkan lagi.malas~
semalam, pi kbmall..]
ramai tol orang.
masa irna n sis tgh mkn kat mcd sambil mnunggu abng irna, ada 2 org pon*** duk sebelah.rimas!
macam laki2..rpanya2
[back to kelantan dialect]
doh la dok kecek pasal jate!
'u tau tak [A bkn nama sbnar] ari tu, tido atas i..nasib baek dia hensem~'
huhuhu..apa nak jadi la~~
wee..
irna dah bli bku baru..
[ accidentally engaged ]
belum baca lagih..
nak simpan dlu..

duit raya?
biasa2 saja~
hehehe
sapa nak duit raya, jemput datang umah~
pintu pagar sentiasa BERKUNCI

takpe la~
stakat ni dlu
nak pi simpan blik..
nak simpan balik buku2 yang dah disimpan dalam kotak sempena raya..
dah nak abes cuti..
huhuhu
tak nak!

Wednesday, September 16, 2009

Edisi Khas Hari Raya

Posted by irnasofia at 8:29 PM 8 comments Links to this post
maafkan saya cik blog krana tlah blaku curang~
bkn saya xmnepati janji tp saya dah rasa gian
bila blogging dah jadi hobi
dan tiba2 buat keputusan drastik, inilah jdnya..
meroyan xtntu pasal..hu3

he3.dah nk raya kn?.cpt jer rsa.entah knapa irna taun ni smgat smcm jer nk smbut raya.xtau knapa.
ye la ore bru 2 hari puasa irna dh sebok cari lagu raya.ha3..
tiap2 hr msti rsa nk dgr lagu rya..
kalu xdgr lgu rya rsa mcm semacam jer.hu3
last2 download ajer lagu he3..ph2 dgr puas2 smpai bernanah telinga.
kat skolah cekgu xder nyanyi lagu rya..
ntah apa-apa..
maafkan irna bdk2 4sc2 skalian, terpaksa mdegar dan mnahan telinga mu~

taun ni raya irna mcm biasa..xseistimewa yg laen,tp taun ni laen sket..irna beraya dalam mood "bekwoh"..kakak irna dh nk kawen!.lorr dah nk kawen bdak ni..smalm bru kita main masak2 sama2..InsyaAllah dlm raya ketiga nih, kakak irna [ irni ismail ]< (comeii jer nama dia kn?tepat,padat dan ringkas) akan kawen.huh! penat knduri taum lepas pom blum abes lagi.

dan,
dalam raya ni jgk irna akn jadi auntie~..he3.xsabar!..
abang sulong irna [ irme ismail ]< (nama dia pom comeii jgk,kecik jer senang nak tulis, xmacam irna, kalau dpt bku teks, naik lenguh la nk tulis nama sendiri!) akan dapat cahaya mata..due date dlm 25 sept nih..tapi ank first biasanya lebih awal kn?..

to kak long [ kakak ipar]: moga slamat men'deliver' kan baby!
to bakal ank sedaraku: keluar nnti mak lang [ irna la tu! ] belanja makan ice cream ek!..nnti jadi comeii mcm mak lang..he3

hu3..
dalam mood best rya ni, ada gak yg xbest.
satu~
kat tv cita byk la!..banyak sangatsangat..dah xtau nk tgk yang mana..tapi raya ni irna xdapat men'enjoykan' diri tengok tv sebab bekwohh pnya pasal

dua~
bawang besar, bawang putih dan etc dah tersengih utk dikupas kulitnya..=].sabar yer cik bawang2 sekalian nnti kamoo semua akan dikupas dengan rakusnya oleh saya!

tiga~
duit raya taon ni msti lagi skit dari taun lepas.tahun lepas RM 10 taun ni mesti lagi skit dari tuh!,,hu3
[ sebenarnya irna xsuka pergi beraya kat umah orang, (saya pemalu orangnya (tipu!)) biasa lepas balik dari umah nenek ku, irna terus ON kan tv sambil mnum air oren, bertemankan kuih tart disisi, sambil tgn mnekan2 remote tv, kepala atas bantal, mulut ternganga2 depan tv tgk semua cerita yg ada kat tv]

empat~
harap2 tok balek!..mesti balik taun ni sebab kak ngah nk kawen.kak lang rindu tok! [tiba2 jer].tok irna tinggal kat KL..sngat susah nak jumpa ngan dia..

lima~
exam exam n more exam..
tapi cikgu li [sorry, irna geli nk pnggil papa li ] dah cakap xpayah baca buku cuti ni.beres, bisa diatur~~

enam~
biskut raya dah abes!.dan taun ni dah akan buat biskut raya!..hari isnin minggu lepas pom irna buat biskut raya seorang diri, sebab dah gian nk makan tart nenas tapi dah nasib, biskut dah abes sebelum raya lagih..ni semua kak yong la yang makan

opss!
bku malindo dah meronta ronta minta diisi.cikgu ju, slamat hari raya~
kalau irna ada masa (nampak x perkataan kalau) irna penuhkan lah yer,

to semua; selamat hari raya rayer~
to akak2 form 5:kak ten,kak tik,kak ain bdak baex,kak zakiah,kak fiq,kak bilah,kak hani,kak adindalulu dan sewaktu dengannya, good luck pekso nnti deh..!
to yang berkenaan: im,mas,nab,mcten,qis,ibah,farhana,anis,nik,yam,shuhaida,bla3[xmuat nak tulis] selamat hari raya,jangan baco deh!
tp someone special: cik niji, he3 sorry lama xdatang umah.bkn xse gi tapi bulan2 puasa ni macam pelik jer balik dari umah orang pukul 7, lps raya nti deh!..nnti irna gi umah,sedia lalu ah duit raya..lepas ni sambung balik study group deh~



**maaf lako deh..kalu ado salah mano2..
terlebih gurau,
tersaloh kato,
maaf lako deh
biaso la cik irna ni suko dooh kecek..pot pet pot pet siang malam..
sorry bnyok2~~**

kuarantin xjadi maso rayo, lps rayo sambung mood kuarantin balik!



Friday, September 11, 2009

tag~~

Posted by irnasofia at 12:15 PM 1 comments Links to this post
utk mengelakkan hati cik niji mjadi kecik, terpksa la irna buat tag nih..hu3
apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
lalala~..ntah,,sebenarnya xtau nk bg namo gapo..lalala tuh mcm nyanyi2 dan tgh pikir laa~
apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://irnasofia.blogspot.com..ntah..main buat jer..saja nk gna nama sendiri takut terlupa link he3~~~
apakah method penulisan dalam blog anda?
xder method..saya tulis apa yg saya rsa nk tulis..
pernah terasa nak hapuskan blog anda?
pernah..tapi sayang nk buat~..hu3..exceli..xpernah pom!
apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemillik blog yang TAG anda ini?
cik niji?..hu3..funny,cute,bjok~! [kredit sket]
senaraikan 10 orang yang akan anda tag
1.niji..[kna balek!]..ha3
2.mcten
3.im
4.mars
5.cik yam
6.dotchinka
7.madihah
8.xtau
9.sapo2
10.ntah~
he3~~

BACK TO KUARANTIN MOOD!~

Thursday, September 10, 2009

Hopeless

Posted by irnasofia at 12:14 AM 2 comments Links to this post
hem3~
salam~~
knapa!
mengapa!
nk nyanyi sket~
"knapa ini semua harus berlaku~.."
x se!
xnak!
x mboh!
la'!
nehi nehi!
no no no!
knpa harus di-ada-kan exam akhir thn?
adus~
penim doh otak den dok pikir~
mcm mna la nk cover..hu3.
*jgn give up~!
[muhasabah balek]
exceli msa blek skul td lps dpt berita ado exam akhir tahun, irna dah me-nangeskan diri..hu3~
xse!
[mum irna dah gelakkan irna sebab kna exam and mum irna amat2 menyokong tindakan ini!]
Oleh itu..
satu keputusan nekad tlah dibuat setelah bermonolog sendiri ketika di kamar tido~
BLOG INI AKAN DIKUARANTINKAN~!
lps exam nti irna blogging balik deh~
harap mklum~
"harap2 la xjadi exam akhir tahun~"

Thursday, September 3, 2009

sekolah!

Posted by irnasofia at 10:29 PM 8 comments Links to this post
heh~..dah lama xpost baru.hi3.bkn gapo.xdop idea+ malas..bajet nk baco bena tp gak..[paham2 la yer~]

smlm, irna bgn dgn ssh payah.ahh~.,nk cuti agih~~!!

bgn2~..sahur..tp irna xterkam terus nasi tuh.ntah knapa rasa nak iron baju..trus irna on kan suis iron and iron bju.

'aik, bkpo bju ni nmpok besar ek??'

'saloh bju ko nih?..ko bju cik yam.[buat pgetahuan semua adek irna namanya mariam]

gosok2..dgn 'bersemngatnya nk gi skoloh~'[in bracket deh!].bele2 gosok bju dok tringat ko saem2 ngan skoloh.lamo xtgk skoloh sero.sudoh gosok dale pukul 5.15am, bru la mkn nasik.lps mkn hjt nk tido, tp sbb diet, xleh la tido.lgpom nk ssn jadual.xingat doh jadual hari gapo..

naik keto, smpi skolh

turun keto..

aik?

pelik2..

nyela2

mcm kaler **** bilik irna..

untung cino nih, xnyoh wat pagar bru..

yup!pagar baru, walaupun dah xbrapa bru tp disebabkan irna dah lama xgi skoloh, jadilah pagar tuh bnda bru bg irna.irna trus heading ke klas.xsbr weh nk tgk kelas~..

msk klas, debau2..

loh..bos nih pg2 pengsan doh..ayo!

mas, bgs..xtdo..irna pom sipe la bwh mejo yang ado mcm2 bndo..sampah sarap etc.ph2 gi kat mejo ckgu, tgk kalu ado bku nahu irna yg mhilangkan diri.then, mcten pom mari kat klas.bajet msti rndu dooh kat irna sapa xleh tunggu lps2 ni.

masa kat skoloh mcm rsa mcm YB la plak.gi situh ado ore tnyo..
'gano lamo xmari skoloh?'

'lamo demo cuti..'

'gano weh sihat ko??'

hok ingat kali, shu or shuhada[panggilan khas masa chemis] mari kat irna pegang tgn n tnyo,
'sihat dop?'

ckgu bio pom tnyo bkpo xmari.he3.msk hari ni dah 18 hari irna xmari skoloh.byk tuh!.record dlm kls.hu3..what can i do?~~~

buat pengetahuan semua hari sabtu ari tuh irna demam..irna pom gi kecemasan kat usm n doc tuh bg cuti 4 hari tmasuk cuti[hari merdeka]..hu3 irna dh takot sgt2 kalu ado2 gapo ngan influenza tuut tuh~..xse2!.

buat2 kwn2 semua..
thank you sbb concern psl irna slama nih~
irna sgt2 mhargainya!

p/s:thanks shu!~
[jgn jeles eh~]
 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review