Saturday, February 26, 2011

utusan pendek :P

Posted by irnasofia at 11:31 PM 0 comments Links to this post

salam

i'm 18! ohh Gosh! i'm officially 18 at 1.15pm 25th february 2011!

walaupun sambut birthday dalam demam, tapi still happy! well, i kinda of sad, because thinking that i got a year older than before, but, that's life!

banyak sgt benda yang berlaku dalam 17 tahun hidup kat dunia neh. dari mula-mula belajar nak kenal dunia, sampai sekarang masih jgak tak paham apekah fungsi dunia. dari mula bertatih smapia dah pandai berlari, tapi tak berlari sebab penat.hahaha. dari mula-mula kenal sapa kawan sapa lawan dan sampai sekarang tak lawan lawan.

yea, semua tu berlaku ada sebab sendiri. bila dah teruji, barulah tahu semua benda tu semua.

macam yam cakap, saya kena thank my mum, sebab semua neh

dear my mummy,
thanks for all those love i'd received, you never failed ! love ya.
sedapp makan mak suap :P
bila sakit ade orang jaga.
bila mintak macam macam pon selalunya akan dipenuhi.
bia pun kadang kadang irna degil, irna tau dia sayang irna :P
mak, maafkan klang eh. semua salah silap kaklang dari mula mula mak keluarkan kaklang dari rahim mak, dari mula mula kaklang belajar berjalan, dari mula mula mak ajar kaklang tentang dunia neh.mak jgak ajar klang rasa sedih, sakit,pedih, perit, dan segalanya.

ilmu tak formal mak jgak ade kaklang celup sikit sikit, ilmu tahap tertinggi membebel, ilmu menjahit, memasak, mengait, menanam.semuanya, mak lah yang terbaekkk!

mak jugak ajar kaklang sabar. dan itulah yang kak lang tengah usahakan.sabar. ujian yg paling susah, sabar.:)


she's my best! and always be my best!



kawan kawan yg saya kenal,
thnks jgak.ingat jagk birthday kawe nehh.heeee~~
love you, girls!

girfriends, jom hangout?


takde idea nak tulis.mood tak elok.

Monday, February 21, 2011

Don't need it

Posted by irnasofia at 3:42 PM 0 comments Links to this post
Don't need it
written by:irnasofia


I don't need it,
If I can't have it,
I don't need it,
If you can't give it,
I don't need it,
even if my heart did,
I don't need it,
cause i'm already enough with it,
I don't need it,
since i'm sick of it,
I don't need it,
please understand me,
I don't need it,
begging you,
I don't need it,
If you didn't really care about it,
I don't it,
Don't put me in this,
I don't need it,
Oh please!
I don't need it

Tuesday, February 15, 2011

Bukan Masanya

Posted by irnasofia at 11:02 PM 2 comments Links to this post
salam

bukan masanya, bukan masanya.
irna, sabar.

i don't know why i'm feeling this. TQ

terima kasih sangat kat sape-sape yang buat macam ni.

ingat bila masing-masing dah besar, makin rapat.
tapi, bila dah besar, masing-masing buat hal sendiri.
dulu lain, sekarang lagi lain.

kadang-kadang tertanya jugak, mana janji dulu?mana kata-kata dulu?

saya tunggu.dan tunggu.akhirnya apa yang saya dapat?


terima kasih, sangat.
SANGAT!



karnival U tu memualkan saya.dah TAWAR HATI.

Tuesday, February 8, 2011

The Splendid Schooldays:Chapter 2 [ nasi lemak-kutu ]

Posted by irnasofia at 12:22 AM 4 comments Links to this post
salam.

welcome back, people!

versi terbaru, versi Nadia Amran (nama glemer kat fb)

nadia amran, kitaorang panggil im je kat dia.senang,pendek ringkas, padat.sesuai sangat ngan karakter dia, yang agak sempoi. dia neh, leader group CBT tuh, konklusi, dia "palo pengat".papehal mesti kena rujuk dia, tapi kekadang, kena reject gak, katanya untuk mengelakkan masalah yg akan datang.

irna start kenal im neh, masa form 1.time tu, sekelas ngan dia, budaknya SANGAT la pasif.time naif dulu-dule.jalan pun tunduk je.tapi kejap je la.tak lama.time form 1, semua pon baik tahap gaban.rasa-rasa yang kasi panggilan "IM" uh anis.dia lah, sebab katanya susah nak sebut nama dia.

im neh, cbt biasanya takut ngan dia.biasalah, dia kan garang! maunya tak takot diorang! im, sebenarnya kitaorang tak takut pon, tipu-tipu je takut.haha. irna tak pernah kot kena tengking ngan dia, sape takot sape neh?haha.i tak buat pasal kot ngan im neh.

ohhh, lupa.im, kalau nak nak tegur dia pagi-pagi, baik tak payah, muka dia kalau first datang sekolah, sangat garang ma! dia ngantuk kot.tapi memang, biasanya dia akan tido kejap sebelum kelas start.tu pon, kalau homework takde la.lepas tuh, dia akan kumpulkan kitaorang gna aura dia kat bawah tngga kelas 5sc3. syokk bangat masa tuh! bergossip, gelak-gelak!

im jgak, selalu jgak belikan kitaorang nasi pagi-pagi.kadang-kadang kuih.paling best, dia belanja laa! selalu jgak dia belanja nasik pagi,sebab tuh, kawan-kawan dia comel-comel.haha.kuih yang dia selalu beli biasanya apam balik ngan popcorn.kitaorang kan orang puteh, makan popcorn la pagi-pagi! im ckap, dia tak leh hidup takde nasik.

selalu jgak im bawak bekal kat sekolah.kitairang suka makan nasi lemak ala terengganu dia uh.best.lepas neh, mesti rindu gila nak makan nasi lemak uh.dia selalu jgak masak, she's a good cook.biase, kalau irna ckap pasal bab-bab masak, dengan dia ah.ingat lagi, dia bawak cupcakes blueberry yg dia bake sendiri kat sekolah.sedappp!! im, buat lagi eh! :)))

im neh, dia addicted main game kat facebook.kalau kat sekolah dulu, dia mesti cakap pasal baking life.ade jgak classmate ingat dia betul-betul bake kek dulu. biasanya, dia gelak jep.sekarang neh, dia tgah syokk main it girl plak.siap tukar-tukar pasangan segala.

im neh, dia selalu jgak buat kelakar, seronok bila dia ada.dia lebih kurang sama ngan balqis, time exam.kadang-kadang cakap banyak, kadang-kadang senyap (study).biase, marks dia mesti score.:))

banyak kenangan ngan im.masa kelas tambahan dalam kelas tc hariza.dalam lab.ohhh!

im, kalu dalam lab, dia secara tak sedarr akan bertindak sebagai leader, she's born to be a leader kot.bagus jgak, sebab kalau takde dia, huru hara la nanti.

dia kadang-kadang kuat jgak mengomel.membebel sebab kitaorang lambat bayar kutu.hehe.ehh, rindu ah nak main kutu, pahtu tgok purse pooh yg im letak duit kutu uh!

im,
thanks sebab belanja nasik eh.lepas neh dah xde dah nasik pagi-pagi.nasik kerabu yang best tu.lepas neh, im mesti dah boleh makan nasi lemak im dengan senang hati sebab kitaorang dah tak kidnap nasi im lagi.lepas neh, mesti im dah jadi ayu sebab dah tak boleh tengking kitaorang lagi. lepas neh mesti im tak yah suruh kitaorang senyap time azan dah. im jgak dah tak perlu susah-susah ambk order pergi beli lunch untuk kitaorang,kan? im jgak dah tak payah membebel kalau kitaorg dah tak bayar kutu. :(

rindu bangat dengan semua neh!

kenape tiba-tiba i rasa nak nanges.dua post dah macam neh.kering la air mata i macam neh, ada lagi 5 orang.adoii!

Wednesday, February 2, 2011

Silence

Posted by irnasofia at 10:44 PM 0 comments Links to this post
The Splendid Schooldays kena stop kejap.gatai nak post poem neh.

actually, i just found this poem, in my chemistry book.i think i wrote it in the class.and, i don't even know why i'm writing it, maybe the boredom killing me at that time.haha.and here it is:

Silence
written by:irnasofia

silence,
alone
is better,
without ado to think,
without heart to hurt,
i listen to everyone
even if it sometimes hurt
it does mine,
but i won't let yours
just give me that,
i strongly keep it bold,
although i sometimes down,
but i have something to hold,
don't make me suffer like this,
like you always do.

aware with your words,
it hurts more than a knife do,
aware with your talks,
it strikes more than a lightning do.


nb:poem.poem.i love poem.:))
 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review