Tuesday, February 8, 2011

The Splendid Schooldays:Chapter 2 [ nasi lemak-kutu ]

Posted by irnasofia at 12:22 AM
salam.

welcome back, people!

versi terbaru, versi Nadia Amran (nama glemer kat fb)

nadia amran, kitaorang panggil im je kat dia.senang,pendek ringkas, padat.sesuai sangat ngan karakter dia, yang agak sempoi. dia neh, leader group CBT tuh, konklusi, dia "palo pengat".papehal mesti kena rujuk dia, tapi kekadang, kena reject gak, katanya untuk mengelakkan masalah yg akan datang.

irna start kenal im neh, masa form 1.time tu, sekelas ngan dia, budaknya SANGAT la pasif.time naif dulu-dule.jalan pun tunduk je.tapi kejap je la.tak lama.time form 1, semua pon baik tahap gaban.rasa-rasa yang kasi panggilan "IM" uh anis.dia lah, sebab katanya susah nak sebut nama dia.

im neh, cbt biasanya takut ngan dia.biasalah, dia kan garang! maunya tak takot diorang! im, sebenarnya kitaorang tak takut pon, tipu-tipu je takut.haha. irna tak pernah kot kena tengking ngan dia, sape takot sape neh?haha.i tak buat pasal kot ngan im neh.

ohhh, lupa.im, kalau nak nak tegur dia pagi-pagi, baik tak payah, muka dia kalau first datang sekolah, sangat garang ma! dia ngantuk kot.tapi memang, biasanya dia akan tido kejap sebelum kelas start.tu pon, kalau homework takde la.lepas tuh, dia akan kumpulkan kitaorang gna aura dia kat bawah tngga kelas 5sc3. syokk bangat masa tuh! bergossip, gelak-gelak!

im jgak, selalu jgak belikan kitaorang nasi pagi-pagi.kadang-kadang kuih.paling best, dia belanja laa! selalu jgak dia belanja nasik pagi,sebab tuh, kawan-kawan dia comel-comel.haha.kuih yang dia selalu beli biasanya apam balik ngan popcorn.kitaorang kan orang puteh, makan popcorn la pagi-pagi! im ckap, dia tak leh hidup takde nasik.

selalu jgak im bawak bekal kat sekolah.kitairang suka makan nasi lemak ala terengganu dia uh.best.lepas neh, mesti rindu gila nak makan nasi lemak uh.dia selalu jgak masak, she's a good cook.biase, kalau irna ckap pasal bab-bab masak, dengan dia ah.ingat lagi, dia bawak cupcakes blueberry yg dia bake sendiri kat sekolah.sedappp!! im, buat lagi eh! :)))

im neh, dia addicted main game kat facebook.kalau kat sekolah dulu, dia mesti cakap pasal baking life.ade jgak classmate ingat dia betul-betul bake kek dulu. biasanya, dia gelak jep.sekarang neh, dia tgah syokk main it girl plak.siap tukar-tukar pasangan segala.

im neh, dia selalu jgak buat kelakar, seronok bila dia ada.dia lebih kurang sama ngan balqis, time exam.kadang-kadang cakap banyak, kadang-kadang senyap (study).biase, marks dia mesti score.:))

banyak kenangan ngan im.masa kelas tambahan dalam kelas tc hariza.dalam lab.ohhh!

im, kalu dalam lab, dia secara tak sedarr akan bertindak sebagai leader, she's born to be a leader kot.bagus jgak, sebab kalau takde dia, huru hara la nanti.

dia kadang-kadang kuat jgak mengomel.membebel sebab kitaorang lambat bayar kutu.hehe.ehh, rindu ah nak main kutu, pahtu tgok purse pooh yg im letak duit kutu uh!

im,
thanks sebab belanja nasik eh.lepas neh dah xde dah nasik pagi-pagi.nasik kerabu yang best tu.lepas neh, im mesti dah boleh makan nasi lemak im dengan senang hati sebab kitaorang dah tak kidnap nasi im lagi.lepas neh, mesti im dah jadi ayu sebab dah tak boleh tengking kitaorang lagi. lepas neh mesti im tak yah suruh kitaorang senyap time azan dah. im jgak dah tak perlu susah-susah ambk order pergi beli lunch untuk kitaorang,kan? im jgak dah tak payah membebel kalau kitaorg dah tak bayar kutu. :(

rindu bangat dengan semua neh!

kenape tiba-tiba i rasa nak nanges.dua post dah macam neh.kering la air mata i macam neh, ada lagi 5 orang.adoii!

4 comments:

nadia said...

like..like..like..

dotchinka said...

Im mesti BANGGA bace post ni,he he!

aliah said...

whoa..
nape aliah plak yg rsa sdeh neh..
Im sla bngga..huhu

irnasofia said...

im: tigo kali nah like?

shu:semestinya! special post tuuuu!

aliah:sedeh kah?haha

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review