Thursday, December 30, 2010

New Changes.

Posted by irnasofia at 11:46 AM 1 comments Links to this post
salam.

new changes?what the changes that i currently made?well,it's obviously my blog renovation.sick of those pink colours, i tend to make black, simple yet elegant for my page.no more pink for the background, black suits more.haha.but, that doesn't mean that i change my favourite colour, just for this page black looks more attaractive for me.black is beauty :D

well,

it's look like the year of great 2010 come to an end.what a year!full of happy and gloom stories, but it's all gonna be a history and memory for us.let's start a new and fresh book, start with something new with passion ya!

and me,myself would like to thanks everyone for making my 2010 great! without you, there would not be me.a mountain of thanks!

i learnt a lot.everthing.it's all about life.and all those lessons that i learnt, insyaAllah would be a truguidance for me to face my upcoming year,without it i may fall and maybe would not stand anymore.all the wishes, guidance and your love would much appreciate.



i need changes.in life too.changes for good.and sure, it's gonna be okay.isn't it?



Sunday, December 12, 2010

kisah stapler dan kertas kajang.

Posted by irnasofia at 7:01 PM 2 comments Links to this post
selamat pagi yang membacanya pada pagi hari,selamat malam ditujukan kepada yang membacanya pada malam hari dan seterusnya lah.no salam satu malaysia.hehe

entry islamik.cehh.. angin pqs kot.huahaha.

hari ni, saya pergi kelas bat.kelas percuma before exam.biasalah, ustazah maahad sgt bagos, exam shari dan masa yang agak kritikal neh, masih lagi kelas tmbahn dijalankan.bagus lah, xdep lah masa senggang kitaorang diisi ngan perkara 'berfaedah' such fb,tv n tido.muahaha.

pagi lagi saya bgn, walaopun jam dah pukul 7.30.awal lagi lah.pagi masih muda gitu.haha.mandi dgn penuh rasa kemalasan yang bertimpa-timpa.ngantuk duh.tido lewat etep.dasar tgk tv la punya psal.sape suh tv myiarkan cito2 yg penuh dgn daya tarikan untuk calon spm yg tedak berdosa macam irna neh?haha.

tgh siap2 uh, mak dah tunggu kat keta.irna still mengomel.mcari sarung kaki yang hilang ntah kemana.biasa lah, penyakit keturunan.membebel adalh satu hobi.:D
pelik kan, irna yang ada kelas, mak yang sibuk suh cepat, irna steady jep.kalo lambat pon xkesah.huhu.

tgh packing pensel uh, ada lah calculator penangan exam biology itu hari,keluarkan.kata hati, dah tak guna dah calculator neh.bajet2 nak jawab bat pom, kna gna calculator kah?.so, keluarlah calculator itu.tiba-tiba terpandang satu objek gedik berwarna pink.stapler.

ntah kenapa, tangan tergoda memasukkannya kedalam pensel case itu.kata hati lagi, weh irna, nok wat gapo bawok stapler uh?.tapi alang-alang dah masukkan stapler kat dalm pencil case, irna pon tak buang lah.

lepas uh, terpandang plak kertas kajang.aduyai.terambik la plak.masuk lah kertas kajang itu dalam beg.emua benda yang dibawa memang irna tidak berniat pon untuk guna.saje bawak.beg 'ringan' kot.hehe

masa bat, biaslah, ustazah bagi tips, dan nasihat.naseb baek ada kertas kajang uh.ada jugak tempat untuk dilakarkan pesanan ustazah uh.kan.huhu.mas uh saya bersyukur, saya bawak kertas kajang.

lepas kelas bat,maryam datang n bertanya whether irna ada stapler tak.n and dat particular time,i gave her my stapler.stapler pink yang pada mulanya mahu dibuang gara-gara dah takde fungsi.dah nak habes spm, dah tak guna stapler kot.;D

and same goes untuk kertas kajang uh.adanya kertas kajang uh, boleh jagk irna tulis nota, bagi syafiqah kertas uh and aisyahsc3 pun ada mintak.kertas kajang yang hnya suka-suka dibawa.nak penuhkan beg katanya.

maybe for some people, dis insiden takde papepom. but for me,it's special.

tuhan dah gerakkan hati.mungkin kalu takde stapler uh, maryam takdapat staple paper dia.takde kertas uh, syafiqah n irna sendiri terkontang kanting xdep tempat nak tulis nota.buku teks lah tempatnya nnti.haha.n mungkin fadhilah terpksa bergegas cari kertas kajang kat orang lain walopun dia bergegas untuk ke kelas sebab dah kesiangan.

semua benda Allah dah aturkan.benda sekecik stpler dan kertas kajang uh pon Allah aturkan.apatah lagi sebesar -besar benda.ajal,maut.semua Allah punya kuasa.kita, NO POWER.kan?

hebat kan Allah?

keyboard ofF~

testing.:D

Friday, October 1, 2010

saya:spm:

Posted by irnasofia at 10:21 PM 2 comments Links to this post
salam.

fakta yang tak diterima akal:saya nak SPM.

fakta-fakta lain:
saya harap, saya dapat buat yang terbaik,
untuk mak dan ayah saya
adik beradik saya
cikgu-cikgu saya
kawan kawan saya.

saya harap:
hari exam nanti, Allah bagi ketenangan, semua yang saya baca dan belajar melekat kat kepala.doa doa cikgu, parents,kawan-kawan sampai kat saya.dan saya harap, Allah bagi kesihatan akal dan tubuh untuk saya jawab nanti.saya harap saya dapat banggakan mak dan ayah saya.dan semua yang kenal saya.

saya teringat:
cikgu addmath bachok (cikgu fam) saya cakap, awak nak jawab soalan addmath nanti just 2 jam jep.cuba bandingkan dengan 2 tahun awak guna untuk belajar addmath.ampur dgn tusyen sana sini.2 JAM jep!.(paper 1 jep kot)

saya mintak:
Allah bagi kekuatan untuk saya pada minit-minit terakhir ni.
Mak ayah saya terus doakan saya, kawan-kawan saya sentiasa ada untuk saya.
Saya nak yang terbaik.

Saya ingat:
cikgu cakap, cikgu pesan, saya boleh buat.*credit untuk cg lakima*

saya rasa:
saya malu.saya takut.cita-cita saya besar, harapan saya tinggi, impian saya menggunung.saya takut saya tersadar.

saya harus:
saya harus kuat.saya kena kuat.saya mesti kuat.

saya kata:
InsyaAllah, saya boleh buat.saya boleh buat.

saya mintak:
semuasemua yang kenal dgn saya,
ampun semua salah silap saya.doakan saya nanti.

kawan-kawan saya:*saya nak list semua!*
zainab awatif omar
nadia naimah amran
faten hanani fauzi
nik balqis
adibah zahari
farhana fauzi
aliah amirah
maryam kamal
scha yuslan
syafiqah shamsudin
amni azmi

*semua lah!*
saya sentiasa doakan mereka.:))

keyboard off:

nb:kepala saya:spm spm spm.

Wednesday, September 8, 2010

currently:

Posted by irnasofia at 9:09 PM 1 comments Links to this post
salam
last posting before raya,bajet la irna nyo post slps post gedix hari itu.

emm, again, it's coming.RAYA.muahaha.saya suka raya, sbb raya saya buleh tgk tv puaspuas, makan kueh tart banyakbanyak, minum air oren sampai sakit perut.huhu.

just a simple posting.xdep idea nak tulis.agaga.

emm, btw thnks kpd buddies yang ikot bersama ke KBMALL hari itu,seronok.menghabeskan duit mmg seronok.haha.credits to:amni,aliah,maryam,syafiqah,cheya,syakirah and our sis, kak farah aisyah.;).jeles tgk keMESRAan kak farah ngan scha!jam pon sama, even beli kasut pon sama.aihh!
-elak kontoversi, jangan cito bnyk2.hik3-

my home suda dipenuhi rakyat2 johor,terengganu dan jugak rkyat selangor, saya sebagai rakyat kelantan yang budiman sudah pon merasakn rumah ini begitu SESAK!, diulangi, SESAK.rmai dooh manusia.huhu.and tahun ni, dalam sejarah, NO fireworks!xdop bunga api.:(.tauke bunga api malas nak gi bli.

so, raya neh.let's enjoy ourselves then.to spm candidates, sila kemaskan buku2 anda dalam kotak.perlukan kotak?haha.

keyboard ofF~

nb1:just fineshed reading;
please don't make me go by john fenton
he who laughs, last by David Tong
true singapore ghost stories by russell Lee(no 2,4 and 6);)
nb2:kueh tart da habes.
nb3:raya ketiga, ada majlis smyg hjt kat umah.
nb4:cito hantu kat astro ria mnunggu utk ditonton.muahaha.
nb5:ablong,kaklong and awni xblek.;(
nb6:bio make me dizzy.
nb7:hepi raya day!

Monday, June 7, 2010

tag from Amni.

Posted by irnasofia at 9:57 PM 2 comments Links to this post
salam.
sorry, sbb lambat!
*xdan*;)
so,jom mgatai!


Survey: Perfect Partners

1. How tall should he be?
- em,of course, He should be taller than me.no offense.i'm really that kind of 'renek" girl,so if he was shorter than me, i can't imagine how short he is!btw, you all know what "renek" is, right?

2. What hair colour should he have?
- Black.or original hair colour.if i he is some kind of europe or"omputeh", i dun care if he is blonde or dark brown.*gatai*

3. What kind of personality should he have?
- caring,romantic from outside n inside*hehe*,cool,funny,talkative*suit me!*

4. Older or younger?
-depends.here,looks do tolerate more!

5. What film actor should he most be like?
-em, actually i prefer korean look, but i think, i love more to malay typical look.so maybe, fahrin ahmad?*haha*

6. What singer should he most be like?
- singer?dun know.i dun really find a singer that suits me.*jual mahal*

7. Do they need to cook?
-really do.men should cook.and he should cook better than me,so i've got an excuse from cooking,rite?

8. What is his best body part?
- eyes?.wif sparkles eyes.melts me!n smile of course!

9. What car should he drive?
- anything.not kereta sorong or troli.maybe a lorry,because i really want to take a ride on a lorry!

10. What one thing completely turns you on?
- A guy's looks.haha

11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
- emm,my dad?!

12. Tag 6 people to do this survey too.
- em,faten hanani,maryam,shuhaida,zakirah,bihah n anyone who read dis

Sunday, June 6, 2010

Objek Hijau. ;)

Posted by irnasofia at 1:05 PM 1 comments Links to this post
salam.
Agak lama tidak menaip disini.agak kekok!

just nk cerita psal ai khamis last day sekolah sebelum irna mencutikan diri dalam cuti sekolah.huhu.

i was sleeping, in my adek punya room as mine tlah diberikan ruang dan ksempatan kepada kakak iparku tersayam,ok gop, lma x tido ngan cik yam yg bushuk uh.haha.

pagi yg gelap kini sudah terang, pukul 7 pagi!
my mum ask me,"xsey gi sekolah eh?"
what the!, it's 7!bju xbergosok, mandi dop agy, subuh xtau mano agy.sngat kalut pada hari itu.ajaib, kul 7.15 i'm done to school!.tapi, my bro, sngat lah jhatnya.sengajo wat lewat.dalam keto uh, ore just suh dio pecut jah.debau, xajem mai sebigini lewat lam idup!.turun keto, berlari2 anak, jumpo ngan nisa' yg kbtln nk jga pagar A uh.
"nisa' jgo pgar eh?'
"ho."
"meh nk temankan,"
so. dgn baek aty nya*riak n takabbur* irna pun temankan nisa' kat c2.then mai la beberapa dhobitoh laen, kitaorg pun gi la thobur.sgt syok thobur itu.*really?*
pah2 mask kls, melepakan diri disitu.someone promise me wif jemput udang,MAH favourite!.then it's recess, makan mee sup buat kali terakhir sebelum merindui mee sup itu pada holiday nnti.mkan bersama fiq n cbt.masih mnunggu jemput udang.then msk kls,berehat2 smbil mgisi borang target SPM.rasa sangat tedak mmapu, beta bahu memikul.siyesly, takut!
tgh, syok2 rehat uh, cik aliah pun ajak gi bdati.tolong teman dio latih budak utk kuiz bhasa arab.berada disitu smpai kul 1.30.xlamo mano!.
than, it's a SECRET *kejam*
selesai tugas, berbekalkan colek yang dibeli rm2, berlari2 anak mendapat anak2 gadis yang sumguh sopan di atas tngga, ditemani jie,kami bersila dan menikmati udara petang yg indah itu makn colek buah weh!
kami berbual2 kosong sket.tak dapat dilupakan, apabila jie mmulakan cerita sal pmbantu rumah yg mgeluarkan cecair salivanya lalu dicampurkan didalam masakan majikannya.what the!
irna ngan sya, menahan diri drpd ter-muntah disitu.yam, aliah ngna jie,sumguh jhat mereka2 itu, tegar mbiarkan kami dalam "kegelian* thap xingat!. *OBJEK HIJAU*
objek hijau dalam mulut?yekkk!

akhirnya, bnda itu gugur juga.tidak dipaksa.sayang,colek rm2 hilang begitu sahaja.

bukan salah saya.

keyboard ofF~

nb1:malam itu, main saidina ngan adek2.sekejap jep.ngantuk.
nb2:risau.takut.
nb3:geram bila tugas dikatakn sebagai satu alasan.
nb4:mimpikan teacher hariza.mjawab addmet.

Friday, June 4, 2010

Standing on A path

Posted by irnasofia at 10:32 AM 0 comments Links to this post
salam.

Standing on a Path
By:irnasofia
there,
he's standing on a path,
full of tears and blood,
with the rhymes of song,
scared,fright,
that's just a word.
meaningless for him.
he did not cry,
not even a tear,
but he still there,
standing on a path,
hoping tommorrow,
for the best.
He still there,
no one to company him,
no one to give him love,
no one to care.
But,
He still there
with hope.

nb:
nb1:poem spontan.pendek.full of meaning.
nb2:bla manusia bkn lagi manusia!

Friday, March 12, 2010

gusar.resah.gelisah

Posted by irnasofia at 10:55 PM 1 comments Links to this post
salam~
another post in a day.
*kalo xphm.ignore it,okeh?*

eem, it should be a good, relaxing holiday ever.spatutnya irna menghabeskan holiday ini dalam keadaan yg terbest.not wif this current mood yg ntah pape. i don't know, whether i really buat keputusan yang bijak.truth to be told, i really want to join them.having a good time wif them, enjoying and spend my time wif them.i really do.ntah.i felt like awkward, malu, segan, 1001 rsa.i don't know!.

did i too sensitif or it just mmg perlu berperasaan begini?

skarang tgh mmikirkan kebaikan n keburukan yang akan berlaku.kalau "bnda" itu diteruskan.rasa mcm perlu, tapi pikir balek, haruskah?.i don't want something like this will ruin our *******.xnak!

maaf la sumo.kalu ado traso aty, i'm just normal*mcm poem sblm ni*

i did love u all.eternally.
tindakan yg dibuat, akibat n sebab..wah!
end of it!


btw, thniah kat akak2 spm09..wah..hebak2..k.tik msk tv!k.bibah..mantop2..wlaopn description kat tv uh termerloh pahang, tapi yang penting ado..haha.hensem napok ust mansor lam tv!
*it's our turn to shine plop! spm2010, better make a move!*

to-do-list utk cuti ni!!
1.menghabeskan masa dgn sgt BAEK.
2.menunngu patiently kakak2 kesayangku balek.i miss them!
3.mengemas bilik gara2 exam ai tu.tahniah la kat exam coz berjaya mensepahkan bilik ku.timo kasey byk2!
4.menghadiri rutin mingguan di tempat itu dengan keadaan yang terbaek utk kebaikan diri.huhu
5.mencari n menilai diri sendiri.perlukan waktu.

keyboard off~
nb1:love them
nb2:harap fham
nb3:maaf
nb4:kalaulah saya tau..
nb5:mummy, thnks 4 da words.love u!
nb6:encik raj, saya mintak maaf! bkn niat nk lari.haha
nb7:slmat pergi balek kat yam.
nb8:jalan,jumpa jpj, belok kiri,maahad panchor?..huhu~
nb9:mnunggu masa utk....
nb10:that's killing me.deep inside
nb11:pikir bnda ni, mbhyakan kshtn.
nb12:slama ni saya diam.
nb13:bila saya dah..
nb14:nyesal xbuat btl2 exam ai tu..:((.chemis!
nb15:raj, wait for me!

Memory Lane.

Posted by irnasofia at 10:49 PM 0 comments Links to this post
Memory Lane
written by: irnasofia
dedicated to;cbt members
it's been years
hard to believe
but we have to face the reality
how fast time passes fly
without turning back

we met
God had decide it
have laughter together
and joy forever
holiday we spent together
have own memories

this year and before been great
i can't wait what happen next,
seeing how great our friendship
growing with love and joy

the laughters we have,
the cries we bear,
the secrets we share,
the fun we dare
and we've share every little of it
together as a friend

i look back
into the past
remember the memories
we cherish in our hearts
our friendship has gone far
but not as far as it's going
because we had so much more
ahead!
keyboard off~
nb1:a poem.da lma tulis..tiba2 tringat nk post.

Thursday, March 11, 2010

Tak Perlu.

Posted by irnasofia at 10:19 PM 0 comments Links to this post
bkn benda yang baik bila semua benda jadi besar, benda yang xperlu difikir,ditafsir dan dinilai. bkn salah saya jika saya berpihak kepada sesiapa, sebab saya tahu siapa yang betul dan siapa yang salah, jangan biar saya begini, sebab saya juga punya dan ada apa yang awak ada, dan saya punya sebab jika saya buat apa yang saya buat. bkan saya yang berubah, tapi saya hanya ikut dan pilih apa yang saya rasa benar. kalau benda itu menjadi masalah, yang memang sepatutnya tidak menjadi masalah kerana memang sebenarnya kita bermasalah.saya tak kata saya betul, sebab saya mungkin akan bertindak sama dengan awak buat, tapi saya tak akan besarkan benda ni, sebab apa yang terjadi pada awak boleh diubah. kalau saya dalam situasi awak, mungkin hanya bibir saya berkata-kata dengan lantang tapi bukan benda ini dibesarkan.saya tak kata awak salah .saya ingat saya boleh paham awak dan awak boleh paham saya..rupa2nya~

keyboard off

nb1:kalau tak puas aty, kita face to face.amacam?

Friday, February 19, 2010

I'm Just Normal

Posted by irnasofia at 5:56 PM 1 comments Links to this post
I'm just Normal

written by:irnasofia


here,
i'm sitting in blue
hoping someone to talk to
listening to the cricket sings
as my eies went all red
down to my cheek
sobbing
it's hard to please everybody
it's hard to make everyone happy
i'm only normal
have my own desire
have my own wants
i'm just normal
in all day
i can't stick to what you say
sorry
because i'm just like you
have my own feelings too
have my own limits too
i cry when i'm blue
i laugh when i'm true
because i'm not one of them
in green,
in battle line you see
i'm just normal
i can't fake you
even my heart want to,
i know you've been much to me,
but please,let me take a breeze,
i know you depend on me,
but please,
let me take a peace,
i won't ask you more,
i just hope you know,
that
i'm just normal~
10.34pm

saya.

Posted by irnasofia at 5:50 PM 0 comments Links to this post
salam~

lama xmnulis.xsempat.xdan.busy.letih.sebok.malas.*1001 alasan(s)
may i just post NB only?..notes jerp eh..bnyok sgt nk tulis.xdan loh.pnt nak taip! ;D

nb1:saya hijau.
nb2:saya ceti.
nb3:saya pnat.
nb4:homework.killing me.
nb5:saya suka balik petang.
nb6:kasut saya hitam.
nb7:kain saya hitam.
nb8:saya sama dia, sma2 hijau.:)
nb9:saya nyaris2 lupa password.haha

nb10:saya suka kbmall. :D
nb11:saya nk beli buku baru.novel baru."5o ways to find a lover".tajuk gedix.
nb12:saya dan beg baru.gedix.
nb13:purse.pensel case.jam.semua pink.gedix^2.
nb14:saya makin lembab mnaip.lama xsentuh keyboard.kekok
nb15:saya sayang kawan saya.cbt. :)
nb16:saya mgantok.

nb17:kucim baru saya.nama dia.."Alvin Iskandar".sgt comeii.
nb18:hamster saya.saya xsayang dah kat dia?.kesian musashi kun.mama mu sibuk sayang.
nb19:saya suka makan salad.
nb20:kelas saya cantik.
nb21:saya sayang cikgu saya.cikgu2 saya bg homework.sayang cikgu!
nb22:oration.saya dah ok.
nb23:saya seorang anak yang "baik".
nb24:saya dapat sesuatu dari my aunt.thanks.a lot!
nb25:lappy.miss u!
nb26:duit saya.abes.
nb27:saya suka chemistry!
nb28:saya benci exam.takoooot!!
nb29:lama xdownload lagu.
nb30:saya malu ngan dia.
nb31:saya buat seseorang menangis?
nb32:saya suka makan.nasi.
nb33:saya nak main volleyball.:(
nb34:saya nk tulis poem.datanglah idea.dtg padaku.hahah
nb35:niji.nak gi umah dia.
nb36:saya jeles sama abang saya.dia beli DSLR lagi!.
nb37:mau makan megi.
nb38:eskrem conetto.besh!.nk3!
nb39:cg nawi menyebabkan sya suka chemistry.
nb40:nak makan kerepok lekor.
nb41;popia.besh.
nb42:saya suka "tempat itu."
nb43:biology.saya harap saya dapat menchentainya sepenuh raga.bakul
nb44;physics.stop hurting my head.
nb45;saya masih penim2 loya2 ngan add math.tulom!
nb46:che po..[ datin's hariza word] help me please!
nb47:saya rindu cg juwa.
nb48:facebook.saya rindu kamu.
nb49:seseorang ckap saya skema.
nb50;garang kah muka ku?
nb51:ayuh merabunkan diri!
nb52:oh.snsd.besh
nb53:25/2..jangan lupa!..
nb54:battery lappy dah low.
nb55;bye2.blog.bye2
nb56:jgn rindu sama saya.miss sudah!
nb57:laen kali i blogging plop eh!
nb58:pnjang doh ni.\
nb59:mcm2 dah jadi.2 months dah nk say bubye.saya masih sama.spm.weeeee~~
nb60:fighting!!!

keyboard ofF~

Sunday, January 10, 2010

Kenangan itu: Change?

Posted by irnasofia at 9:26 PM 0 comments Links to this post

salam~
as a sorm five student for week.i always got palptation for this.my heart beats 1000 times faster.

wah,sedar x dah form 5?..cpt sgt msa berlalu, msih tringat waktu mula2 msk skolah.yup.mula2..perasaan masa uh, sgt2 cuak+benci skolah ni.tudung yg bsr, praturan yg ketat, psaingan yg mantop.arghh..ikot hati nk lari jerp..ntp bila dah stay situ 2 3 tahun, sdikit demi sdikt prasaan benci dah hilang, skrg skolah adlh salah satu rumah saya, di sini irna bljr bnyak perkara, skecil2 ilmu.ilmu formal atau tidak formal, semuanya saya belajar disni.kat sini irna bljr jd lebih matang, lebih kuat, lebih berani.dulu?..maaf..

form 5?..dah senior..msa ni jln kat mna2 pun org dah knal,..k.irna..dulu xdep pon org pnggl irna ngan nma uh, skrang ye.dulu, xderp pon org bila salam2, cium tgn..skrg dah ad da org pndai2 cium tgn irna bila salam..dah tua sgtkah?seriously, irna xska bla org ckp irna da form 5 wlaopn hakikatnya mmg bgitu.ntah, mungkin dah bdebar sgt2 nk SPM.seriously, tkt sgt2.mna nk kejar syllabus form 4 yg dah lupa..pdhal bru jep cg ajar smlm.dah sejuk beku dah kat otak, nk pnaskn blek da microwave da rosak.aiseh..nak xnak, kna start awal blek.

masalah plak, irna ni, jenis yg xbelh dirutinkan.irna xska dan xbleh buat pkara yg sama jerp setipa hari.sbb irna akan cpt bosan.sbb tu, slma irna bljr dan diajar, irna xpernah ad jadual waktu utk bljr scra khusus.tipulah lako irna ckp irna xpernah buat, ya..i did that but i won't follow it at all.truth to be told, smata2 phiasan ats mja shaja.

kat skolah, sgt2 jeles bla tgk kwn2 stdy dlm kls, mcm nak cekik2 jerp org uh.dah cba gak tru diorg, tp cam mls gitu.subjek yg pling irna xdkt dihati, PHYSIcS!..ntah knapa, bla nmpak jerp physics, mata ni mcm kuyu smcm jerp..ibarat diberi ubat tdo..trus lena dibuai mimpi jerp.

dulu, irna ad mslh ska tido ptg ataupn nap.dulu slmaber jerp irna tido kul 3 [ blek skul ] bgn kul 6..tiap2 hari!, lps tido plak mlm kul 11+++, bla agknya msa irna nk stdy?..Alhamdullilah, tabiat ska tido ptg dah dapat dikikis sdikit demi sdkit, skrg, tramat lah jrang dpat mlihat irna tido di waktu ptg.tapi mslh skrg plak, xbleh tido plak.serious, blik skul kul 5 ptg, buat hmwork+rest+khidmat diri *mcm lawop lak word ni* smpai la kul 3 4 pagi.xdep buat pape pun, cma mata jerp xbleh nk ditutup.kdg2, ya..mungkin ad mslh laen..*****, tapi maslh xbleh tido ni mmg myakitkan hati.prnah irna xtido langsung, pah2 ke kls esknya..mta mmg pnat sgt2 tp xbleh nk ditutup.kalau ikt hati, mau ditelan shja pil2 tido..ubat selsema k..xpon ubat batuk..hahaha..*irna msh waras*

Alhamdullilah jgak, waktu irna beron9 jgk sdh bjaya dikurangkan, ya, at first,..mmg sgt2 ssh.tp lama2, xingat pon kat blog or whatsoever.*hari ini dimaafkn eh*

xperlah, dah lama saya melencong ke sini, sbernarnya just nak taip nama utk kelas, alih2 termelencong ke sini.hahaha~

keybard ofF~

nb1:jap2..bkn k sbenarnya post ini utk diletkkn di blog cbt?
nb2:haha..kali ni dah x tls lam englishnb3:slam blum siap lg THE pearl yg teacher srh buat..better finish it now.
nb4:pnat!
nb5:mood:serabot+tertekan
nb6:nk wat rojak mee, dah xnak da bli rojak mee kat kdai..mnis sgt!..dah mntak da recipe ngan mak nab
nb7::(
nb8:bljr +mate hari ni, tnpa tekanan..ajaib!
nb9:rsa cam nk demam..skt tekak
nb10:someone said dat, i got alyani's voice today..what a joke..
nb11:last week was my funniest week ever..insyaAllah, next post.
nb12:i always got my notes longer than the entry itself.
nb13:saya keliru dgn 'dia'
nb14:saya xnak fikir!*ignore it*
nb15:irna da xpndai mgira, tgk nb3.xdep kan?

Friday, January 1, 2010

status:None

Posted by irnasofia at 11:57 PM 0 comments Links to this post
salam~
this is my third draft for this entry.haha~

emm,
happy new year 201O, may this year brings more happiness and success!
to SPM's candidates 2O10[to early kah?]: goOd luck and all the best!

wishlists for this year:
first.it's a secrect
second:still be my secret
third.secret loh!
fourth and so on.it's my secret!!
*talking rubbish again..wakaka*[i don't care~~]
status: NONE~

keyboard ofF:
nb1:maybe my last post
nb2:em, better make a move, let's do this!
nb3: wah, i got older..i'm a senior!
nb4:k.irna?..that's sound funny!
nb5:haha..i got this feeling again~
nb6:my notes are more longer than the post again.
nb7:let's start with a fresh new spirit~
nb8:let's go in battle!
nb9:bubye fb,blog,and fs~[i don't know if i can handle dis well]
nb10:be more positive!
nb11:i love my friends!
nb12:....?
nb13:i should handle ***** more~
nb14:oh my God should be change into Oh My books![wakaka]
nb15:i'm not a nerd ok!
nb16:this is really good
nb17:specky at school?..huh
nb18: ;)
nb19:again, change is good
nb20: u know what, my room getting better, wif a fresh new look..haha
nb21:physics..oh puh-lease!
nb22:should stop now~
nb23: more poems..in lappy~
nb24:enough!

;)

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review