Sunday, December 12, 2010

kisah stapler dan kertas kajang.

Posted by irnasofia at 7:01 PM
selamat pagi yang membacanya pada pagi hari,selamat malam ditujukan kepada yang membacanya pada malam hari dan seterusnya lah.no salam satu malaysia.hehe

entry islamik.cehh.. angin pqs kot.huahaha.

hari ni, saya pergi kelas bat.kelas percuma before exam.biasalah, ustazah maahad sgt bagos, exam shari dan masa yang agak kritikal neh, masih lagi kelas tmbahn dijalankan.bagus lah, xdep lah masa senggang kitaorang diisi ngan perkara 'berfaedah' such fb,tv n tido.muahaha.

pagi lagi saya bgn, walaopun jam dah pukul 7.30.awal lagi lah.pagi masih muda gitu.haha.mandi dgn penuh rasa kemalasan yang bertimpa-timpa.ngantuk duh.tido lewat etep.dasar tgk tv la punya psal.sape suh tv myiarkan cito2 yg penuh dgn daya tarikan untuk calon spm yg tedak berdosa macam irna neh?haha.

tgh siap2 uh, mak dah tunggu kat keta.irna still mengomel.mcari sarung kaki yang hilang ntah kemana.biasa lah, penyakit keturunan.membebel adalh satu hobi.:D
pelik kan, irna yang ada kelas, mak yang sibuk suh cepat, irna steady jep.kalo lambat pon xkesah.huhu.

tgh packing pensel uh, ada lah calculator penangan exam biology itu hari,keluarkan.kata hati, dah tak guna dah calculator neh.bajet2 nak jawab bat pom, kna gna calculator kah?.so, keluarlah calculator itu.tiba-tiba terpandang satu objek gedik berwarna pink.stapler.

ntah kenapa, tangan tergoda memasukkannya kedalam pensel case itu.kata hati lagi, weh irna, nok wat gapo bawok stapler uh?.tapi alang-alang dah masukkan stapler kat dalm pencil case, irna pon tak buang lah.

lepas uh, terpandang plak kertas kajang.aduyai.terambik la plak.masuk lah kertas kajang itu dalam beg.emua benda yang dibawa memang irna tidak berniat pon untuk guna.saje bawak.beg 'ringan' kot.hehe

masa bat, biaslah, ustazah bagi tips, dan nasihat.naseb baek ada kertas kajang uh.ada jugak tempat untuk dilakarkan pesanan ustazah uh.kan.huhu.mas uh saya bersyukur, saya bawak kertas kajang.

lepas kelas bat,maryam datang n bertanya whether irna ada stapler tak.n and dat particular time,i gave her my stapler.stapler pink yang pada mulanya mahu dibuang gara-gara dah takde fungsi.dah nak habes spm, dah tak guna stapler kot.;D

and same goes untuk kertas kajang uh.adanya kertas kajang uh, boleh jagk irna tulis nota, bagi syafiqah kertas uh and aisyahsc3 pun ada mintak.kertas kajang yang hnya suka-suka dibawa.nak penuhkan beg katanya.

maybe for some people, dis insiden takde papepom. but for me,it's special.

tuhan dah gerakkan hati.mungkin kalu takde stapler uh, maryam takdapat staple paper dia.takde kertas uh, syafiqah n irna sendiri terkontang kanting xdep tempat nak tulis nota.buku teks lah tempatnya nnti.haha.n mungkin fadhilah terpksa bergegas cari kertas kajang kat orang lain walopun dia bergegas untuk ke kelas sebab dah kesiangan.

semua benda Allah dah aturkan.benda sekecik stpler dan kertas kajang uh pon Allah aturkan.apatah lagi sebesar -besar benda.ajal,maut.semua Allah punya kuasa.kita, NO POWER.kan?

hebat kan Allah?

keyboard ofF~

testing.:D

2 comments:

~aliah said...

salam..
wah..
suda sekian lame xblogging..
akhrnya..even dlam rush pum..
shuke..
puas dpt bc..
thnks irna.,,
pas spm neh blogging byk2 tau..
leh isi masa aliah..
haha,,
yam n irna mmbuatkn aliah sero..
aish,,
nk blogging jgak r..huhu.
papepon..best!

irnasofia said...

huhu.
meh lah join jadi bloggers jgak.:D

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review