Sunday, January 10, 2010

Kenangan itu: Change?

Posted by irnasofia at 9:26 PM

salam~
as a sorm five student for week.i always got palptation for this.my heart beats 1000 times faster.

wah,sedar x dah form 5?..cpt sgt msa berlalu, msih tringat waktu mula2 msk skolah.yup.mula2..perasaan masa uh, sgt2 cuak+benci skolah ni.tudung yg bsr, praturan yg ketat, psaingan yg mantop.arghh..ikot hati nk lari jerp..ntp bila dah stay situ 2 3 tahun, sdikit demi sdikt prasaan benci dah hilang, skrg skolah adlh salah satu rumah saya, di sini irna bljr bnyak perkara, skecil2 ilmu.ilmu formal atau tidak formal, semuanya saya belajar disni.kat sini irna bljr jd lebih matang, lebih kuat, lebih berani.dulu?..maaf..

form 5?..dah senior..msa ni jln kat mna2 pun org dah knal,..k.irna..dulu xdep pon org pnggl irna ngan nma uh, skrang ye.dulu, xderp pon org bila salam2, cium tgn..skrg dah ad da org pndai2 cium tgn irna bila salam..dah tua sgtkah?seriously, irna xska bla org ckp irna da form 5 wlaopn hakikatnya mmg bgitu.ntah, mungkin dah bdebar sgt2 nk SPM.seriously, tkt sgt2.mna nk kejar syllabus form 4 yg dah lupa..pdhal bru jep cg ajar smlm.dah sejuk beku dah kat otak, nk pnaskn blek da microwave da rosak.aiseh..nak xnak, kna start awal blek.

masalah plak, irna ni, jenis yg xbelh dirutinkan.irna xska dan xbleh buat pkara yg sama jerp setipa hari.sbb irna akan cpt bosan.sbb tu, slma irna bljr dan diajar, irna xpernah ad jadual waktu utk bljr scra khusus.tipulah lako irna ckp irna xpernah buat, ya..i did that but i won't follow it at all.truth to be told, smata2 phiasan ats mja shaja.

kat skolah, sgt2 jeles bla tgk kwn2 stdy dlm kls, mcm nak cekik2 jerp org uh.dah cba gak tru diorg, tp cam mls gitu.subjek yg pling irna xdkt dihati, PHYSIcS!..ntah knapa, bla nmpak jerp physics, mata ni mcm kuyu smcm jerp..ibarat diberi ubat tdo..trus lena dibuai mimpi jerp.

dulu, irna ad mslh ska tido ptg ataupn nap.dulu slmaber jerp irna tido kul 3 [ blek skul ] bgn kul 6..tiap2 hari!, lps tido plak mlm kul 11+++, bla agknya msa irna nk stdy?..Alhamdullilah, tabiat ska tido ptg dah dapat dikikis sdikit demi sdkit, skrg, tramat lah jrang dpat mlihat irna tido di waktu ptg.tapi mslh skrg plak, xbleh tido plak.serious, blik skul kul 5 ptg, buat hmwork+rest+khidmat diri *mcm lawop lak word ni* smpai la kul 3 4 pagi.xdep buat pape pun, cma mata jerp xbleh nk ditutup.kdg2, ya..mungkin ad mslh laen..*****, tapi maslh xbleh tido ni mmg myakitkan hati.prnah irna xtido langsung, pah2 ke kls esknya..mta mmg pnat sgt2 tp xbleh nk ditutup.kalau ikt hati, mau ditelan shja pil2 tido..ubat selsema k..xpon ubat batuk..hahaha..*irna msh waras*

Alhamdullilah jgak, waktu irna beron9 jgk sdh bjaya dikurangkan, ya, at first,..mmg sgt2 ssh.tp lama2, xingat pon kat blog or whatsoever.*hari ini dimaafkn eh*

xperlah, dah lama saya melencong ke sini, sbernarnya just nak taip nama utk kelas, alih2 termelencong ke sini.hahaha~

keybard ofF~

nb1:jap2..bkn k sbenarnya post ini utk diletkkn di blog cbt?
nb2:haha..kali ni dah x tls lam englishnb3:slam blum siap lg THE pearl yg teacher srh buat..better finish it now.
nb4:pnat!
nb5:mood:serabot+tertekan
nb6:nk wat rojak mee, dah xnak da bli rojak mee kat kdai..mnis sgt!..dah mntak da recipe ngan mak nab
nb7::(
nb8:bljr +mate hari ni, tnpa tekanan..ajaib!
nb9:rsa cam nk demam..skt tekak
nb10:someone said dat, i got alyani's voice today..what a joke..
nb11:last week was my funniest week ever..insyaAllah, next post.
nb12:i always got my notes longer than the entry itself.
nb13:saya keliru dgn 'dia'
nb14:saya xnak fikir!*ignore it*
nb15:irna da xpndai mgira, tgk nb3.xdep kan?

0 comments:

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review