Wednesday, September 16, 2009

Edisi Khas Hari Raya

Posted by irnasofia at 8:29 PM
maafkan saya cik blog krana tlah blaku curang~
bkn saya xmnepati janji tp saya dah rasa gian
bila blogging dah jadi hobi
dan tiba2 buat keputusan drastik, inilah jdnya..
meroyan xtntu pasal..hu3

he3.dah nk raya kn?.cpt jer rsa.entah knapa irna taun ni smgat smcm jer nk smbut raya.xtau knapa.
ye la ore bru 2 hari puasa irna dh sebok cari lagu raya.ha3..
tiap2 hr msti rsa nk dgr lagu rya..
kalu xdgr lgu rya rsa mcm semacam jer.hu3
last2 download ajer lagu he3..ph2 dgr puas2 smpai bernanah telinga.
kat skolah cekgu xder nyanyi lagu rya..
ntah apa-apa..
maafkan irna bdk2 4sc2 skalian, terpaksa mdegar dan mnahan telinga mu~

taun ni raya irna mcm biasa..xseistimewa yg laen,tp taun ni laen sket..irna beraya dalam mood "bekwoh"..kakak irna dh nk kawen!.lorr dah nk kawen bdak ni..smalm bru kita main masak2 sama2..InsyaAllah dlm raya ketiga nih, kakak irna [ irni ismail ]< (comeii jer nama dia kn?tepat,padat dan ringkas) akan kawen.huh! penat knduri taum lepas pom blum abes lagi.

dan,
dalam raya ni jgk irna akn jadi auntie~..he3.xsabar!..
abang sulong irna [ irme ismail ]< (nama dia pom comeii jgk,kecik jer senang nak tulis, xmacam irna, kalau dpt bku teks, naik lenguh la nk tulis nama sendiri!) akan dapat cahaya mata..due date dlm 25 sept nih..tapi ank first biasanya lebih awal kn?..

to kak long [ kakak ipar]: moga slamat men'deliver' kan baby!
to bakal ank sedaraku: keluar nnti mak lang [ irna la tu! ] belanja makan ice cream ek!..nnti jadi comeii mcm mak lang..he3

hu3..
dalam mood best rya ni, ada gak yg xbest.
satu~
kat tv cita byk la!..banyak sangatsangat..dah xtau nk tgk yang mana..tapi raya ni irna xdapat men'enjoykan' diri tengok tv sebab bekwohh pnya pasal

dua~
bawang besar, bawang putih dan etc dah tersengih utk dikupas kulitnya..=].sabar yer cik bawang2 sekalian nnti kamoo semua akan dikupas dengan rakusnya oleh saya!

tiga~
duit raya taon ni msti lagi skit dari taun lepas.tahun lepas RM 10 taun ni mesti lagi skit dari tuh!,,hu3
[ sebenarnya irna xsuka pergi beraya kat umah orang, (saya pemalu orangnya (tipu!)) biasa lepas balik dari umah nenek ku, irna terus ON kan tv sambil mnum air oren, bertemankan kuih tart disisi, sambil tgn mnekan2 remote tv, kepala atas bantal, mulut ternganga2 depan tv tgk semua cerita yg ada kat tv]

empat~
harap2 tok balek!..mesti balik taun ni sebab kak ngah nk kawen.kak lang rindu tok! [tiba2 jer].tok irna tinggal kat KL..sngat susah nak jumpa ngan dia..

lima~
exam exam n more exam..
tapi cikgu li [sorry, irna geli nk pnggil papa li ] dah cakap xpayah baca buku cuti ni.beres, bisa diatur~~

enam~
biskut raya dah abes!.dan taun ni dah akan buat biskut raya!..hari isnin minggu lepas pom irna buat biskut raya seorang diri, sebab dah gian nk makan tart nenas tapi dah nasib, biskut dah abes sebelum raya lagih..ni semua kak yong la yang makan

opss!
bku malindo dah meronta ronta minta diisi.cikgu ju, slamat hari raya~
kalau irna ada masa (nampak x perkataan kalau) irna penuhkan lah yer,

to semua; selamat hari raya rayer~
to akak2 form 5:kak ten,kak tik,kak ain bdak baex,kak zakiah,kak fiq,kak bilah,kak hani,kak adindalulu dan sewaktu dengannya, good luck pekso nnti deh..!
to yang berkenaan: im,mas,nab,mcten,qis,ibah,farhana,anis,nik,yam,shuhaida,bla3[xmuat nak tulis] selamat hari raya,jangan baco deh!
tp someone special: cik niji, he3 sorry lama xdatang umah.bkn xse gi tapi bulan2 puasa ni macam pelik jer balik dari umah orang pukul 7, lps raya nti deh!..nnti irna gi umah,sedia lalu ah duit raya..lepas ni sambung balik study group deh~



**maaf lako deh..kalu ado salah mano2..
terlebih gurau,
tersaloh kato,
maaf lako deh
biaso la cik irna ni suko dooh kecek..pot pet pot pet siang malam..
sorry bnyok2~~**

kuarantin xjadi maso rayo, lps rayo sambung mood kuarantin balik!



8 comments:

adindalulu said...

hekhek ;)
thanx adik irna ;')

btw, selamat ayi ayee jugepp yea ;)

dotchinka said...

haha.
semangat tol nak raye.

erm,dh terbese,,,shu n gewe pun dah semkin galak menyanyi lam bulan pose ni,ish2.nastagfirullah hal aziim~~~

esok luse dh nk kawen,smpat agy maen2 masak2..haha!

eh!+duit raye cikgu sej kasi bnyk le tuh...

tart?tart nanaskah?
shu suke gak...!!!!

nok mintop maah etek,tadi terpaku smeta,sapo la bwaok tukul..tok tubik..haha..

maah banyop2,Na!

wassalam~~~

irna~ said...

to kak adindalulu~
slamat hari rya jgak!

to shu:
ntah, raya kalau xder lagu rya mcam xbest jer~

duit ckgu sej?
he3..dah simpan letak kat frame gambar!

ha'ah kuih tart..best sngat2!..

shu,
mntop maaf ugop deh!

SisTeen said...

masyeh ;)
all the best gop sMu,rizat 10 mumtaz k.ten blanjee,hee

selamat ari rayee^^
maap zahir dn batin ;)
ry ke4 tuu jgn dilupa,hee

irna~ said...

ameen~
jolo eh?
nnti irna claim nnti!

insyaAllah deh~~
kalu ore xbusy~

Niji said...

slamat ari raya gak!
wahahah
mana menghilang mood kuarantin tu? nk raya ni wat hal lak. hahak2
xD

whoaa.. irna wat sekut raya sdirik eh? manTOP!

amni wat x jadik. kah2

ok2 kite g beraya umoh k.ten raya ke4 ni des?

irna~ said...

mood kuarantin disambung lps rayo lorr..
xleh kuarantin rayo2 ni..

gi umh kak ten tuh mmerlukan prancangan rapi,lagi mntop.

ukhtey zid said...

hmm..

msti ank sdara cute cam mak lang dye kan,,

hehe:)

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review