Friday, October 9, 2009

Saya Seorang Pengganas??

Posted by irnasofia at 11:51 AM
salam,
lama xpost..agak2 sbuk skarang.~

emm,
kali nak cita psal kejadian yg brlaku dalm minggu lepas, psal keganasan rumah tangga..hahaha

gini, dalm bln ni, adik irna [mariam], irna, sama sepupu irna pi PSI 1, PSI 2, SMO ngan POPULAR smata-mata nak bli buku..irna dah beli 6 buku baru, adik irna dalam 10++ dah sepupu irna 5++..kitaorg dah berpakat dan nekad nak bli buku sempena lepas exam nnti.adik irna dah awal2 lagi tak nak baca buku irna sebab dia xsuka bca english novel, adik irna bli buku PTS ONE tuh, n sepupu irna bli mr midnight+ bku PTS ONE gak.

nak dijadikan cerita, irna pom bca la buku adik irna + tolom balutkan lagi.pnya la baek kan?
irna je la yang bca buku adik irna, adik irna tak baca pom buku irna.malm rabu tuh, irna sama kakak irna makan buah mangga [ buah pauh ] dalam dalm 4 biji gitu. kakak irna ambk 2 irna ambk 2. mariam lak masa tuh kat ats, dlm blik.dia xtau la kitaorg tgh mkn.
tgh2 syok makn, tiba2 cik mariam ni pon turun, dia pom mntak ngan irna buah pauh tuh, irna xkasi~..
'nak jugak.."
"xleh..xse wi"
"hok aloh..ore nak jgop!'
" xleh..xleh..xleh"
"xpo, kakak [mariam] xse wi kak lang[ irna ] baca buku kakak!'
"loh la..xkesoh pom.."

irna pom makan la lagi buah pauh tuh ngan apang [adik irna], pah2 irna sipe sikit ko mariam, setengah buah pauh tuh, suruh amin[adik irna ugop] gi bagi ko mariam yang kononnya merajuk dalm blik.

amin: kak lang, kakak oyak dio xse makn buah tuh..
irna; ikut dio ah, ngado2..

malam tuh, masa irna nak tido, irna pom cari la buku, sebab irna nak baca,dah rasa dah mesti mariam nih sorokkan buku tuh.cari la dalam almari, bawah katil, bawah bantal tapi xketemuan.last2 irna pi gerak mariam bangun n tanya dia mana buku yang dia sorokkan.

irna: weh, mana buku!!
mariam: bosan ar, ore nak tido!
irna: cepat ar..!
mariam: ore nak TIDO!!!
irna: ah xkiro nak buku ugop!!!
mariam:[ tarik selimut]
irna: dush! [ terpukul mariam..ter k??]
mariam: sakit la!
irna: memang la sakit, mana buku????

kami pon bergaduh, tarik rambut, sepak2 ..
dum dum dum...dush dush dush..
*terpaksa di censorkan sebab mengandungi unsur2 jenayah~

last skali irna terpukul mulut mariam, n..

mariam: daroh...
irna:[panik skit]..
mariam: nak oyak ko mok..
irna:[senyap..]
mariam:[ala2 dalm tv, kalau plakon dia cedera..]

mariam pon nanges2 ats lantai bilik,irna pnya lah jahat dok ats katil.

irna: xse tido ats ko wei??
mariam:[senyap..]
irna: nak ko xse?

selang beberapa minit kemudian irna tnya lagi tapi xada jawapan..

irna: nak tido atas lantai sangat teh! [ sambil bagi bntal]..tido bawah senyap2 deh!
mariam: [ senyap]

pagi tuh, irna pom bngun nak gi skoloh, bgn2 tgk mariam ado kat sebelah.dio pom bngun, irna xsempat nak tgk muko dio.dio turun kat bwah cari mak irna.irna pom teruskan persiapan nak gi skoloh.
irna turun jumpa mak irna..

mum:bkpo te mariam sampai aroh mulut?
irna: dio cari psal sgt nagn ore..sapo suruh..
mum: ish2..mafia molep..

mafia? huhuhu...biasoo~~

nak dipendekkan cerita, mariam xpergi skoloh 2 hari sebab mulut dia bengkak..hasil irna~
skarng sapa gaduh2 kat umah irna dengan rela hatinya bertnya..
'sapo nak daroh mulut silakan bergocoh!'

ha3..nak tau bkpo irna bekeng sangat ari tu?
sebab irna bli buku shin chan and mariam adalah org pertama yang habiskan buku tuh.buku yang irna gaduhkan itu adalah buku pertama yang irna baca selepas mariam beli buku baru, so xadil la kalau mariam baca buku irna tapi irna tak boleh baca buku dia.

yang paling lawop skali..
rupa2 nya buku tuh mariam sorokkan bawah katil, dia letak dalm plastik..tu pon irna jumpa lepas 4 hari kami bergaduh sebabnya masa tuh irna nak kemaskan bilik..

*pnganas tuh sebab masa irna blik sekolah, apang ada..dia cakap
'ho balik doh pnggans ari ni..'

irna sikit pom xtrasa..rsa mcm lawop sgt2..bnda kecik gitu pom bleh baloh..apa daaa~~

6 comments:

dotchinka said...

huhu.

irna~ said...

huhu jah?

aRe-fiqah said...

wah..
sgguh hbat..
mace dale sinetron jah nih..
haha..

passing by~
kak fiq baek

irna said...

sgt hebat..
kak fiq mlawat!,
first tu comment kat cn..
btw,
thnks~~

Maryam Kamal said...

kasihan Mariam itu.
org nama spesies nih memang sllau dianiaya kalih.

Dik, talian NUR ialah 15999.
Talian kecemasan 999.

Pilih je nok sumbak kak lang nih dale jaro ko spita.
heheh

irna~ said...

kak lang dio suko dok henry gurney lagi kot!

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review