Sunday, January 23, 2011

The Splendid Schooldays: Chap 1 [kerepek-tiket-math]

Posted by irnasofia at 4:29 PM

salam.

cakap pasal sekolah, mesti teringatkan suasana best ngan kawan-kawan.sagt seronok bergelak ketawa macam xde hari esok.haha :P

cakap pasal kawan, irna ada banyak [org gna banyak k ramai eh? :P] kawan.and yang paling-paling rapat semestinya cbt,group yg tak sengaja ditubuhkan lepas kitaorang join syifa'O9 dulo-dulo.time muda belia dulu-dulu.ahli rasmi 8,tambah ahli tak rasmi mekyu.

memang kitaorg rapat, sgt rapat.everthing mesti sekali.and in this post, i'll storie-morie pasal one of the member.others, tunggu lah deh. :D

em,first nak story pasal nik balqis.

dia budak kelas sebelah.suka gelak macam kuda [no offense eh] tapi time dia gelak,i like!irna dah kenal dia time stndard four time sekolah kat islah dulu-dulu.sekelas rasanya.tak engat.time irna ingat, first-first jumpa dia dulo, time dia darjah tiga, dia budak kelas sebelah gak.3 Delima.dia kawan ngan best friend irna dulu, mira.dulu, masa tak kenal, tak heran pon ngan dia.biasalah time uh, mana pernah cakap, senyum pon tak.i kan sombong sket.haha

bynyak benda mengingatkan irna kat balqis.kalau dalm cbt dia uh die hard fan korean boys.sebut jep mana-mana korean boys yg hensem, dia pasti tau.mengatai.haha.irna pon start belajar tgk benda-benda berfaedah pasal korean drama etc neh ngan dia ah.msa form 3.time uh tgh hangat lagu sorry sorry suJu.

lagi satu, dia budak bijak.[i'll call her mekqis].time form 5 dulu, dia mengemparkan kitaorg bgan markah highest addmet bulan mac dalam tingkatan.sampaiu sekarang, irna tak percaya :O.

balqis neh, dia selalu kena buli ngan im, mekten n sometimes irna sendiri.nak kata dia tu lurus bendul, tak jugak, tapi agak senang kena tipu sket.kitaorg suka usik dia sebab dia kadang-kadang buat-buat mcm tak kesah, tapi tak.lagi satu, dia jalan lambat.lenggang-lenmggang kankong.selalu kena tinggl kat belakang.kadang-kadang geram jgak, tapi bialah, dia tgh ayu uh.:P

teringat time rehat.selalu dia rehat mesti beli air c2 kaler merah.kalau time form 4 , kitaorg menggila makan 'lipas'.tapi sejak dah tua, kitaorg makn kerepek jep.irna tak selalu sgt beli kerepek, tapi suka kidnap balqis punya kerepek.syokk! mkan sampai habes.haha.balqis jgak suka sgt mkn kerepok keping.kadang-kadang tak paham,apa la yg best sgt pasal kerepok uh.tapi balqis kan, dia unik. :)

time exam, dia lah org yg paling senang hati.time exam dialah yg plaing bnyak ckap.sebenarny, balqis tak lah byk ckap sgt dgn org lain,tapi dgn kitaorg, dialah mulut yg nak kena tampal dgn gan UHU uh.haha.

ohh lupa.dalam group cbt dialah budak yang paling jarang makan nasik.dia lebih suka makan goreng pisang,kerepok,jambu batu etc masa lunch.jaga body la kot, patotlah kecik.haha.

irna takkan lupa jasa budi makcik neh.ajar math,addmath kat irna.i kan bengap sket ngan nombor-nombor neh.

wahh.rindu bngat sma mekqis!rindu nak tgk dia datang sekolah pakai beg merah dia uh.rindu time exam buleh makan biskut paket mekqis uh.rindu nak dgr suara mengancam balqis.rindu nak tgk tgn kecik molek balqis uh.rindu nak dgr qis gelak.rindu nak dgr qis ngepek.rindu nak duduk-duduk gosip ngan qis.rindu nak kidnap kerepek qis.rindu nak singlap air c2 qis.rindu nak tgk tagn kecik qis tekan calculator.rindu nak tgk qis tido kat kelas.rindu nak beli tiket, topup kat tingkap kelas sc3 ngan qis.rindu nak tgk qis mkn kerepok keping.rindu nak gi koop ngan qis.sebenranya saya rindu qis.ahaks.ter-jiwang lah.tapi betulsemua benda uh dah tak boleh buat dah, mungkin boleh tapi dalam suasana yang dah berbeza dah.

qis, thnks for always brightens my day.:D

walaupun awak kecik, tapi awak BESAR kat mata saya.:D 

0 comments:

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review