Thursday, March 24, 2011

Itu Saje.

Posted by irnasofia at 10:38 PM
Happy day and Assalamualaikum.

baru dapat result spm. walaupun tak seindah yang diimpikan, tapi Alhamdullilah tu yang saya mampu. yang mampu saya lakukan sedaya upaya saya.

to be honest, ye. i was dissapointed.really do. and the first thing i'd do was smiling, and then i'd hold it, trying not to cry in the hall. but, my tears still drop, with someone.

p/s: kalau rasa entry ni tak best. sila click petak merah yg ade X mark tu ye.

mak, ayah.
maaf kaklang tak mmpu nak bg apa yang mak dan ayah nak.tak mampu nk beri kegembiraan buat mak.tak mampu nk bagi mak rasa bangga dengan keputusan kaklang, tak mampu nk bg mak dan ayah peluk kaklang kuat-kuat.
mak, ayah.
kaklang tahu, kaklang dah hampakan mak dan ayah.

to abglong dan abgngah.
boleh simpan duit untuk kaklang, yang konon kononnya nak buat kenduri lepas result nanti.:(

to kakngah dan kakyong
thanks you girls, korang memang the best laaa. walaupun saya down sgt2 masa kakngah dan kakyong call, tapi dalam down tu, sempat jgak saya senyum dgr korang buat kelakar.thanks sgt.

to abgteh and abgchik,
my abangs, maaf la deh.setakat tu jahh hok mampu.abgteh, tahu abgteh nalim maso result kaklang.sorry again.
abgchik, yea, saya dah selamatkan duit awak. chik, takpo, insyaAllah, kaklang cari jgak jale bia mak dan ayah boleh bangga dengan kaklang. i'll take yr advices.

to kakak, apang, amin, ecah.
maaf la belako.
kakak, maaf kaklang buat kakak susah sebab kaklang. tak dop niat pon nak susahkan dan menyerabutkan kakak. kaklang pon tak sey gini.sorry sgt.
belajar la molep. jgn jadi supo kaklang.

apang,
please. buat baik2 nnti SPM. tolong, banggakan mak dan ayah and all our siblings.

amin dan ecah,
2 lagi hopes mak dan ayah.belaja molep-molep. ecah, 5A please, untuk UPSR nanti. ubatkan hati mak dan ayah.

conclusion, maaf sgt2 untuk semuanya. maaf, kaklang tak boleh nak bg apa yg semua nak. kaklang tahu, semua letak harapan ko kaklang, and i crushed it in a day.

takpe, life must go on. tapi still terdetik dalam hati, kalaulah macam tu, kalaulah macam ni. best kan dapat A bnyak-bnyak, nak isi application form pon senang je. tapi takpe, I know, Allah got much better plan for me. mungkin bukan sekarang, tapi esok, lusa. sape tahu?

kakyong cakap, mak cakap,
takpe,mungkin takde rezeki. mungkin tu rezeki dia.

ye, mungkin rezeki dia, walaupun kitaorg buat benda semuanya sama-sama, tapi mungkin rezeki dia. takpe. saya gembira, untuk dia.

-ada jgak dalam hati terdetik, "kalaulah dulu-dulu saya belajar betul betul". tiba-tiba plak teringat lagu tu,
" loni hatiku sesal kerna dulu tok ngaji"
boleh tak deletekan perkataan kalau tu dari kepala saya???
-

Oh my dear HEART,
Just accept what GOD had decided on you. Allah had a better plan for you.

mak,
sorry sgt.kaklang tak boleh nak cakap kat mak depan-depan, kaklang cuma boleh tulis kat sini je, maafla kaklang tak pandai nak berkata-kata, tapi ni je yang mampu kaklang buat.

hari result, sesungguhnya saya tak boleh langsung tengok muka mak, sedih sangat.

ayah,

maaf.sebab degil.


"GRIEVE NOT,ALLAH IS WITH US"- AT-TAUBAH 40

"TURN TO ALLAH OH BELIEVERS,EVERYONE OF YOU. SO THAT YOU MAY BE SUCCESSFUL"- AN-NUR 31

As long as Allah by my side, I can do EVERYTHING!

2 comments:

nadhirah nashit said...

assalamualaikum k irna....saba je lah ea......lgpn ade gak yg x brjaya spm bleh jd lg success drpd org yg brjaya msa spm kn??

irnasofia said...

hehe.
thanks yup.
maybe, we'll see. rezeki Allah ade kat mna2.

adik,
belaja elok2 ye!

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review