Tuesday, May 10, 2011

Barang untuk diPACK!

Posted by irnasofia at 1:14 PM
Assalamualaikum and good day fellas! :)

Rata rata lepasan SPM 2010 sudah ditawarkan dengan tawaran-tawaran tak kira dari program matrikulasi, asasi, foundation, tahmidi dan lain lain. Dan kebanyakan mereka akan memulakan pengajian pada lewat bulan Mei atau awal bulan Jun. Tak kurang jugak yang menunngu tawaran dari maktab. Pilihlah yang terbaik :) *cakap mcam pro,haha*

so, hari ni terasa nk post pasal barang yang kena bawak kat sana nanti. well, preparelah awal2 ye!nanti takdelah kalut sangat nanti.ni mostly dari carian google,Nadia Amran dan sumber sumber yang boleh dipercayai :)

List untuk barang-barang tersebut adalah seperti berikut ;
1. baju kurung
ni adalah untuk pompuan. well, formal attire untuk pompuan yang paling bersopan. bagi lelaki lak, jangan nk gi kelas pakai baju melayu plak. for boys, baju kemeja

2. Blouse - untuk pompuan jugak. bajet2 buat jalan2 nnti.

3. Seluar - suka hati la nk bawak seluar pape pon. shorts, slack. tapi untuk sukan bawalah tracksuit ye.

4. tudung dan skarf - common colours adalah seperti hitam, putih, biru, hijau, oren. kalau agak2 nak bukak butik pon boleh :)

5. kasut - untuk ke kelas. sebaiknya kasut yang bertutup. heels? suka hati lah. kalau jatuh, sila bangun sendiri. sebab irna pon insyaAllah ke matrik, matrik mengkhaskan untuk pelajarnya pkai kasut bertutup. IPTA lain, irna tak tahuuu~

- kasut sukan jugak. ni untuk riadah nanti.
-stokin dan sarung kaki

6. selipar jepun - untuk ke tandas nanti.


7. Barang mandian - shampoo, sabun (baik pakai shower gel, takde la leceh sangat), berus and ubat gigi pencuci muka , toner, moisturizer, blablabla

8. Alat kebersihan diri - Pengetip kuku, bedak, deodaran, lipbalm

9. barang basuh baju - sabun basuh baju, berus, bleach. baldi and raga(buat letak barang mandian)

10. kain basahan

11. iron - taktau la samada tempat korang beljar tu boleh bawak ke tak iron ni

12. Al-Quran dan mathurat- penting.sangat penting. sumber kekuatan dalaman

13. kelngkapan solat -sejadah dan kain sembahyang

14. beg- untuk ke kelas. suka hati la nak yang camne, jangan bawak luggage suda!

15. Alat menyentap - mug, pinggan , sudu, tupperware, instant snacks macam biskut and roti, 3 in 1 instant drinks. takut2 lapar and malas nk turun kafe.

16. Alat electronic - handphone dan chargernya, camera , lappy

17. komik dan buku2 lain - untuk hilangkan stress.

18. jubah dan sweater

19. dictionary

20. sewing kit - untuk jahit pape yang koyak

21. ubat ubatan - untuk yang memerlukan. biasa bawaklah panadol, ointment, ubat selsema (
22. lampu suluh - untuk prepare kalau blackout

23. kain buruk - buat lap habuk etc

24. sapu tgn - takut-takut kena cold. :)

25. brooch - untuk yang bertudung

26. Alat tulis- buku nota (buat tulis hutang), college pad, calculator etc.
 
27. gambar- gambar ni bawak la gambar family and kawan2. bak kata Nadia Amran sangat diperlukan ketika rindu datang menjelma.
setakat ni tu je yang termampu dan rasa2nya penting setakat ni.yang lain lain tu, tambah la sesedap rasa ye.


bagi menkome2 yang dah biasa tinggal hostel, benda ni dah tak jadi masalah dah.

p/s: macam la ready sangat nk tinggalkan family! huuuuu~


fellas, selamat berPacking ye!

3 comments:

✿ YaYa ✿ said...

irna.. brang2 'dalaman' irna x senaraikan.. lamo kea x bowok kea.. ehee..

irnasofia said...

hahaha.
hok tuh mace kelakar kalu tak bawak.haha

kalu saloh tinggal, pinje!hahaha

✿ YaYa ✿ said...

ado ko ore nok bg pinje bare2 gitu.. isyhh.. ha3..

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review