Wednesday, January 22, 2014

Q5: 5 Things That Irritates You About the Opposite/Same Sex

Posted by irnasofia at 11:47 AM
Assalamualaikum.

I can list thousands maybe..hahaha.

Hobi irna ni suka tengok orang. suka tengok gelagat orang. If i was doing my shopping alone, (i do that often!) and i'm thinking of slurping some hot chocolate or hot no-sugar green tea, i would sit at the corner of a cafe and watch people! Yes, I'm tend to scan everything from their head to toe. And few questions are lingering around my blank-head. hehe. Why did they do that ? Why you're wearing that? What did you do to your children? blah blah blah. It is not a crime to do so if you're taking the examples and reflecting it to yourself or making it as examples if you find it not suitable or inappropriate. So, based on my observation...

I dont like stingy people. *This applies for both gender*
This is a big no no. There's a few thin lines to diffrentiate between being stingy and fetish. Kedekut ni mmg susah nak ubah, and ianya bukanlah benda yang boleh kita nak ajar kalau org tu tak sedar sedar. Kedekut ni paling menyakitkan hati bila dia kedekut ilmu. ya ampun, musim exam esp, kita boleh tahu and senang sangat nak detect orang yang jenis macam ni. Mintak nota, ade je alasan, dapat spot buat taktau. Nak score 4flat sensorang. Kalau kita tanya, dibuatnya mcam kita ni tak tau pape, and for sure, suruh study sendiri. This is no joke man, time exam la kita tau sape kawan and sape lawan. Kalau yang jenis study sendiri tu tak kesah, sebab tu study style dia, tapi yang jenis dapat info tak nak kongsi ni yang masalah besooorrr.
Kalau part duit plak, yang jenis berkira, 10sen pun kira..haiyoh. Ya, kalau takde 10sen takkan dapat RM1 tu, tapi kalau ngan kawan tu pun tak nak halalkan je, memang masalah. Kalau berpuluh puluh or beratus ratus tu mungkin la boleh di ambik port. Tapi kalau jenis yang tak kesah sangat pun tak boleh, kawan ko dah habis beratus, takkan tak nak hulur sesen dua? consider lah...

I hate liars *applies for both*
Oh tolonglah liars. Be yourself please, tak mampu cakap tak mampu, no need to seek attention by making lies. Serious kesian kat liars ni sbb dia tipu diri sendiri. Tu yang paling sedih. Tipu orang dah satu hal, tapi yang paling pathetic bila kena tipu diri sendiri. Be a grown up man, jadi nak gali kubur sendiri boleh? Nanti bila orang dah tahu penipuan kita, amacam? Ingat, there will be someone who is always smarter than you. Bila sekali menipu, akan buat lagi banyak lagi penipuan nak tutup penipuan yang sedia ada. Gali lubang, tutup lubang..

Susah nak senyum punya orang *both gender*
Senyum boleh ? Tarik pipi kalau tak boleh nak senyum, Okay, mungkin ada satu hari yang mmg jenis badmood punya, tapi kalau hari hari PMS, sila makan pil. senyumlah, kan cantik kalau senyum. Kalau orang senyum kat kita, kita senyum balik, okay ?

Ni je kot..setakat ni. kenot think more. hehehe

0 comments:

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review