Sunday, January 22, 2012

No Love Before Akad

Posted by irnasofia at 3:28 PM
Assalamualaikum :)

For the past few weeks, a friend of mine cherish my heart with this words,

"No love before akad"

respon pertama: bia benar. wahhh, nekadnya dia.
reson kedua: tahniah, she did a brilliant act.

respon pertama terkeluar sebab macam tak percaya. tapi benarlah, tepat sekali tindakannya. irna to be truth sangat respek dengan orang orang macam ni. lebih lebih lagi yang dah couple for months, tiba tiba tukar fikiran and simply cakap kat pasangan, no love before akad. memang sangat berani.

me myself can't say anything regarding this. couple or not, i don't dare to say a word. setakat ini, masih berprinsip. saya tak berani nak bagi hati kat orang sebab  tak nak dia dan irna terluka dan dilukai. cewwwaaaahhh! yup, irna takut kalau 'dia' atau irna sendiri ,tak serius. taknak bazir masa, bazir tenaga dan dapat dosa free.hihihi. i'm a soft-hearted person. :)

Biarlah, masa dan ketikanya dah sampai adalah jodohnya. Allah dah aturkan segalanya kan?



NB: saya kadang kadang memang macam lalang. tak tetap pendirian. 

0 comments:

 

rain drops. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review